“כל אישה זקוקה לחדר משלה” קבעה ווירג’יניה וולף האלופה והעזה לדבר על תנאים הכרחיים ובסיסיים עבור חרותה של האישה. חדר שיהיה שייך לה בלבד, כמטאפורה לחלל אישי ומרחב פרטי בו יהיה לה שקט מקסימלי ונתק מכל שאר המטלות והעבודות האחרות. בחדר הזה טענה, תוכל להגשים את רצונותיה.
ועברו כמעט מאה שנה, ופמיניזם, ומעמד האישה. ועדיין אני מאמינה שכל אישה זקוקה למקום הפרטי שלה. מקום שהוא כמעט סודי ודי נחבא. מקום שאין בו שום דריכת רגל לילד דורסני עם בקשות או בעל חמוד ככל שיהיה אבל עם דרישות. מקום שהוא קרוב מספיק לבית, אבל עדיין יש בו מרחק סביר של נפרדות. ובעיקר הוא צריך להיות נעים, ומאפשר לך להיות כמה רגעים בנוכחות מלאה והוויה נשית נינוחה.
כשהייתי ילדה היה לי בית על העץ. בסוף כל יום לימודים זינקתי על ענפיו הבטוחים ושמעתי עם טרנזיסטור ישן את תכניות הילדים. נחתי שם שעה, אבל איזו שעה קסומה זאת הייתה. מיוחדת, שקטה ורק שלי. לאף אחד לא היה מפתח ולאף אחד לא הייתה שום דרישה. רק עוצמה של טבע ושל ילדות נכונה.
שנים רבות אחר כך הבנתי כמה חשוב שאחזור אל העץ ההוא ואבין למה אני זקוקה. העץ נגדע, אבל לא הזיכרון והתשוקה. ומאז מצאתי לי חברה טובה שמקבלת אותי בלי שום דרישות כשאני ממש זקוקה. והיא מפלט ונחמה, ובעיקר מבינה את החיים – לפעמים אנו הנשים רק זקוקות לשקט, ולא לדיבורים מיותרים.
שמעתי שבהודו יש שקט. עדיין לא הייתי אבל את האוכל הנהדר שלהם אני אוהבת במיוחד. משתפת בתבשיל של ירקות בקארי!
במחבת חמה מטגנים את הבצל עד להזהבה עדינה. מוסיפים לפי הסדר בהפרשים של חמש דקות את הגזרים, תפוח האדמה, פלפל אדום, זוקיני חציל, שעועית ירוקה.
מוסיפים את מקל הקינמון ההל, פפריקה כורכום גרהם מסאלה מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כחמש דקות על אש בינונית.
מגישים עם המון כוסברה טרייה מעל ואורז לבן ליד ומשתגעים מכמה שזה טעים.
קטגוריות: דיאטה בלי להרגיש דיאטה, חלבי, להפיל את האורחים, מנות ראשונות, מתכונים, מתכונים בריאים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים להכנה, תבשילים, תוספות
תיוגים: אוכל הודי, מנות פתיחה, קארי הודי
במהלך חיי עברתי תהליך ארוך ומרתק של סקרנות ושייכות קולינרית. נולדתי למטבח הפרסי, חציתי את האוכל הישראלי ואת דרכי המשכתי בניו יורק, שם למדתי בבית ספר לבישול צרפתי. עבדתי בשלל מסעדות שעסקו בעיקר בחומרי גלם יקרים והתוודעתי למגוון מטבחים. מהאסייתי ועד הרומני, מהספרדי דרך היווני, מכולם שאבתי טעמים, אהבות וטיפול שונה בחומרי הגלם. אכלתי במסעדות עטורות כוכבים והתפעלתי מגאונותם של שפים מפורסמים. אבל בסוף, כמו בכל סוף, התעייפתי, והגעתי אל מה שנכון לי, אל השקט של סירי התבשילים, אל הממולאים, אל ריחות שמזכירים לי את הבית שלי. כולי תקווה שגם לכם הסירים האלה ימלאו את הבית בשמחה ובהתכנסות משותפת. אל תפחדו מהמתכונים, פשוט היכנסו למטבח ותתחילו לבשל.
עוד עליי >
רותם כמה את מעשירה אותנו ונותנת טעם צבע וחושניות למהות שלנו. התיאבון הבריא ואוכל משובח.
יש בהחלט תחושה של שפית מקצועית עם המון ידע והבנה לעומקם של המרכיבים ולפיכך התוצאה עם שלל הטעמים והצבעים.
תודה לך-
איך מטפלים בעלי האורז? מרככים אותם במים חמישים?
הי דרורית, פשוט משרים אותם כדקה במים קרירים. בהצלחה
נראית מנה מעולה!
רק שאלה- למיטב ידיעתי צריך להשרות את דפי האורז לפני המילוי כדי לרככם. לא הוזכר במתכון לעשות כך. האם אפשר לוותר על השלב הזה?
תודה!
הי קרן, תודה. כן בהחלט צריך להשרות אותם כדקה במים קרים , כבר מתקנת. בהצלחה, נורא טעים.
התפוח אדמה לא התבשל כמו שצריך.. יש עצה ?
לבשל עוד טיפונת?