במשך שנים פחדתי מאנשים עם מקור. כך קראתי לכל אלו שדקרו אותי בלשונם המושחזת, והביעו בצורה ברורה, ישירה, ולעיתים מעיקה, את דעתם. לעומתם, העגולים, אלו שהחליקו קצוות, ציקצקו במתק שפתיים וחייכו אליי חיוך בישן ומתוק, מצאו מקום בלבי. חשתי צורך עז להיות שם עבורם. לחזק, לתת כתף, להעצים. הרגשתי נחוצה, נדרשת, ובעיקר בעלת ערך – ולכן התמסרתי לתפקיד באופן מושלם. זאת הסיבה שנרדמתי בשמירה, ונדהמתי כשבאופן מפתיע דווקא מהם הגיעו מהלומות הכאב.
כשהתעוררתי ממסע ארוך של הצלה – הייתי מרוקנת. לאחר שנים שבשמחה וברצון נתתי מכל מה שיש לי, סוף-סוף הבנתי שמגיע גם לי. בקושי רב קילפתי את מסכת הרמבו הכבדה שלי, הודיתי לראשונה שקשה לי, וביקשתי עזרה. רק כדי לצפות בפליאה גמורה, איך במקום קצת חמלה, מצאתי רק כעס, וסירוב לפנות את המקום הנזקק.
מבולבלת, עשיתי פסק זמן, הבנתי שטעיתי. כעסתי שהתמכרתי לנוחות שבמסכה, שתוקעת אותך במקום מכווץ, שיקרי וקטן נורא.
הפורים הזה אני כל כך אוהבת את מי שסביבי. את כל מי שהשיל וזרק את מסכות חייו לפח. שיש לו את האומץ להיות מי שהוא, חלש וחזק ורגיש ונתמך. אבל בעיקר עם מבט אמתי וחודר שאומר: אני זה אני, לטוב ולרע, ואין לי שום כוונה להסתיר שום כאב או שמחה. ובאותו קול ישיר הוא יוסיף וישאל: ומה שלומך יקירה? ומה עובר עלייך אהובה?
מתברר שאחרי שרואים אתכם באמת, כמו שאתם, כיף גדול לשים מסכה צוהלת של פורים, ולרוץ לחגוג את החג הכי שמח וצבעוני שיש.
את התבשיל הזה לא ישכחו לכם לעולמים. עם הביס הראשון ישתרר שקט מופלא, לאחריו אנחה עדינה, ואז מבט של פליאה, הערצה, ושוב נגיסה, מהירה.
בקערה ערבבו היטב את הבשר, הבצל, הביצים, הכוסברה, הנענע ושליש כוס צימוקים. הוסיפו צ’ילי לפי מידת החריפות שאתם אוהבים.
לאותה התערובת הוסיפו את החלה. המליחו ופלפלו את התערובת וצרו ממנה כדורים גדולים (בגודל של כדור טניס)
במחבת עם שמן זית או קנולה טגנו את כדורי הבשר עד שישחימו היטב מכל הצדדים
הניחו את הכדורים המטוגנים בסיר גדול ורחב מספיק שמתאים לתנור והוסיפו לו עד לחצי הגובה של הקציצות מרק עוף או ציר עוף או מים. הוסיפו 2 כפיות גדושות של כורכום, פרוסות של שני לימונים קלופים ומפולטים או פשוט מיץ של שני לימונים וחצי כוס של צימוקים
הכניסו את עצמות המח בין הקציצות וסיימו בפלחים של חבוש לא קלוף
זהו – הכניסו לתנור ללילה שלם (או כמובן ליום שלם) כמו לחמין על חום נמוך של 110 מעלות
הגישו ככה, עם הסיר לשולחן והביטו מחייכים בפניהם של הסועדים, עונג!
קטגוריות: ארוחה בסיר אחד, בשר, להפיל את האורחים, מתכונים, קציצות, קציצות בשר, תבשילים
תיוגים: מתכון לבשר בבישול ארוך, מתכונים עם בשר טחון
במהלך חיי עברתי תהליך ארוך ומרתק של סקרנות ושייכות קולינרית. נולדתי למטבח הפרסי, חציתי את האוכל הישראלי ואת דרכי המשכתי בניו יורק, שם למדתי בבית ספר לבישול צרפתי. עבדתי בשלל מסעדות שעסקו בעיקר בחומרי גלם יקרים והתוודעתי למגוון מטבחים. מהאסייתי ועד הרומני, מהספרדי דרך היווני, מכולם שאבתי טעמים, אהבות וטיפול שונה בחומרי הגלם. אכלתי במסעדות עטורות כוכבים והתפעלתי מגאונותם של שפים מפורסמים. אבל בסוף, כמו בכל סוף, התעייפתי, והגעתי אל מה שנכון לי, אל השקט של סירי התבשילים, אל הממולאים, אל ריחות שמזכירים לי את הבית שלי. כולי תקווה שגם לכם הסירים האלה ימלאו את הבית בשמחה ובהתכנסות משותפת. אל תפחדו מהמתכונים, פשוט היכנסו למטבח ותתחילו לבשל.
עוד עליי >
נראה לי מתכון מנצח, מלא בטעמים שאני לא מכירה.
אבשל מחר ומבטיחה לשתף על התוצאה.
תודה על בלוג אנושי ומעניין, שאני מאוד אוהבת לקרוא.
חוה.
הי חווה, תודה על המחמאות. מקווה שיהיה מוצלח והרבה שמחה וטעמים טובים.
מה זה חבוש?
ואם אין לי מה אפשר במקום?
תודה
אפשר תפוח עץ