נמאס לנו שאת מתייחסת רק לזאטוט, קראו לי המתבגרות לסדר. בפרצופים ממורמרים וטונים צורמניים הן שטחו טענות מפה ועד לסוף העולם.
“למה את מבשלת רק פתיתים ושניצל, למה???” זעקה הבכורה. יש לי פיגורה שזקוקה לתמיכה”, “אני מבקשת שנחזור מיד לארוחות מאודות וירקות”. והשנייה, בפרצוף רותח, הוסיפה שמן למדורה: “למה רק לו את מכינה את הצ’יפס המיוחד? ומטגנת במיוחד את מה שהכי נחשב? גם אני רוצה אוכל שמן ועסיסי ולא סלט יבשושי”.
הן המשיכו בתלונות, שונות ומשונות. האחת דורשת את מה שהשנייה דוחה.
הבטתי בהן הלומה. אחר כך התפכחתי, והשבתי מלחמה. עניתי לכל אחת את משפטי המפתח הידועים והסברתי להן את עובדות החיים. כשזה לא עזר, עליתי מדרגה, והמשכתי עם משפטים נבובים כמו: ומה זאת החוצפה הזאת? ואיפה אתן חושבות שאתן גדלות? ובכלל אתן מספיק גדולות כדי לבשל לבד.
הרגשתי מותשת ומסכנה והבנתי שהפסדתי במערכה.
בלילה, ממש מאוחר, נפל לי האסימון.
המתוקות שלי, שבאמת כבר גדולות, עדיין קטנטנות – וזקוקות לאימא. כזאת שמבשלת רק להן, במיוחד, ויש לה זמן איכות עבורן, לבד.
והן צודקות לגמרי. שנים רבות היינו שלישיה ומאז שהזאטוט נולד, הוא תופס את כל הנפח. ולא קל לי להתפצל ולעשות מניירות בין תינוק למתבגרות.
לכן, זאת לא שאלה של שניצל או סלט. זהו פשוט הרצון שלהן להרגיש מיוחדות ונאהבות אקסקלוסיב, ובלי שום מנוזל שתלוי לי על היד.
למחרת בבוקר כתבתי להן פתקים של חנופה וקבעתי לנו דייט של בנות במטבח. מיד החלטתי לאפות טארט פירות במגוון אופציות מרהיבות. ידעתי שסוג כזה של מתוק יפהפה יעזור לי להפשיר לבבות כעוסים. ליד השולחן דיברנו, שעות. וכל אחת בכתה בתור שלה. ואכלנו בתאווה. ובפנים של הבנות שלי הייתה רכות שזמן ארוך לא נראתה.
בפרנץ קולנארי אינסטטיוט, בית הספר לבישול בניו יורק בו למדתי, רצו לגרום לנו לדעת היטב כיצד להכין בצק עלים. לשם כך היינו אמורים כמעט כל יום להכין למסעדה את הטארטים ההורסים הללו. על בצק העלים שהכנו לבד המסנו מעט חמאה ופיזרנו סוכר. לבסוף ציפינו בשלל פירות טריים ויפהפיים. אז נכון שלהכין בצק עלים אני יכולה מתוך שינה, אבל למה?? האמת שאין סיבה. קונים מוכן, וזאת כבר התחלה מעולה.
המתכון של טארט פירות כבר נכנס לרפרטואר עולמי, ולנו נשאר רק להכין ולנגוס. צ’יק צק של עבודה ובלי שום קרמים מיותרים. בצק עלים קריספי, פרות טריים, מושלם. והיופי, אוח היופי. כשנוגסים מהעסיס, נהיה לנו קיץ בפה ולב שאיננו כועס.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח.
חותכים את הבצק לגודל של תבניות הטארט שבחרתם. (מחבילה אחת הצלחתי להכין 6 טארטים קטנים ואחד גדול מלבני)
מסדרים את הבצק בתבניות (עדיף נשלפות) ודוקרים אותו היטב בעזרת מזלג כדי שלא יתפח. מחזירים חזרה למקרר לעוד חצי שעה כדי שהבצק יהיה קר מספיק.
מוציאים מהמקרר וישר מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 20 דקות או עד שהבצק אפוי ומוזהב.
מורחים את הבצק בחמאה המומסת ומפזרים בנדיבות את אבקת הסוכר למעלה. מכניסים לעוד 5 דקות לתנור בחום עליון רק כדי שהבצק ישחים יקבל ציפוי מבריק.
מוציאים מהתנור ומסדרים באופן אחיד ויפה את הפירות על גבי הבצק. שימו לב שיש להניח פרוסה מעל פרוסה בצורה מסודרת ואסתטית. מברישים את הפירות בחמאה המומסת ומפזרים את הסוכר החום מעל.
מכניסים לפעם האחרונה לתנור לחום עליון לעוד 5-4 דקות רק כדי לקבל קירמול עדין. הפרות צריכים לשמור על טקסטורה נגיסה וטרייה.
שלב אחרון ולא חובה בכלל – מוציאים ומורחים על הפרות את תערובת ריבת המשמשים והמים הרותחים על מנת ליצור שכבת ברק אחרונה.
הגישו מיד כשבצד קצפת ללא סוכר או קרם פרש.
והפעם ספר שלוקח אותך לחופשה קסומה.
מאז שקראתי את זורבה היוני, לא הפסקתי לפנטז. חלמתי על חרות של חופים תכולים ושמיים קסומים. על שקט באיים מרהיבים, פראיים. וכמובן על מאכלים נפלאים. היה משהו בזורבה, שטרף את החיים כל רגע מחדש, ששבה את נפשי וליבי.
ולכן לא האמנתי כשפתחתי את הספר החדש של רושפלד ועדי שטראוס. ביחד עם אודי פרידן, אלוף בפני עצמו, נוצר פרויקט. מרגש . דרך צילומים מרהיבים של הצלם הכל כך מוכשר, רון קדמי, הוא מצליח להעביר חוויה שלמה ומלאה, שכולה שיר הלל לחיים. קבוצת חברים, יצריים, יוצאת למסע של שבעה ימים באי יווני, שטוף שמש וחומרי גלם מעולים.
קראתי והרגשתי את הים שוטף את רגלי. המשכתי, וכבר טעמתי מעדנים ושתיתי אוזו לשכרה. לרגע אחד הייתי שם באי עם זורבה היוני שלי.
בספר, אוסף מתכונים מעולים, אבל הוא הרבה מעבר לכך. הספר הזה יגרום לכם לשמוח. הוא מעביר חוויה שהיא הרבה יותר מעניינת ומיוחדת מכל ספר בישול רגיל.
זאת הולכת להיות ללא ספק המתנה שאתן לחבריי בשנה הקרובה. ואצלי הוא כבר עומד בגאווה על שולחן הקפה ולוקח אותי לטיול יווני, פרטי, כל פעם שמתחשק לי. מומלץ, מאד!
A Week in Lesbos : הספר נמכר בכל מסעדות קבוצת עדי’ס לייפסטייל: טאפאס אחד העם, ביסטרו יבנה מונטיפיורי, הרבט סמואל ועלמה לאונג .
קטגוריות: המלצות, חגים, חלבי, טארטים, להפיל את האורחים, מתכונים, מתכונים לט״ו בשבט, מתכונים לראש השנה, מתכונים לשבועות, מתכונים קלים להכנה, עוגות, עוגת פירות, קינוחים, קינוחים מיוחדים, קינוחים שיפילו את האורחים
תיוגים: מתכון עם תותים, מתכונים עם בננות, מתכונים עם בצק עלים, מתכונים עם משמשים, מתכונים עם תאנים, עוגה, עוגה לשבועות, עוגה עם תותים, עוגת בננות, עוגת שזיפים, עוגת תותים, צמחוני, קלי קלות
במהלך חיי עברתי תהליך ארוך ומרתק של סקרנות ושייכות קולינרית. נולדתי למטבח הפרסי, חציתי את האוכל הישראלי ואת דרכי המשכתי בניו יורק, שם למדתי בבית ספר לבישול צרפתי. עבדתי בשלל מסעדות שעסקו בעיקר בחומרי גלם יקרים והתוודעתי למגוון מטבחים. מהאסייתי ועד הרומני, מהספרדי דרך היווני, מכולם שאבתי טעמים, אהבות וטיפול שונה בחומרי הגלם. אכלתי במסעדות עטורות כוכבים והתפעלתי מגאונותם של שפים מפורסמים. אבל בסוף, כמו בכל סוף, התעייפתי, והגעתי אל מה שנכון לי, אל השקט של סירי התבשילים, אל הממולאים, אל ריחות שמזכירים לי את הבית שלי. כולי תקווה שגם לכם הסירים האלה ימלאו את הבית בשמחה ובהתכנסות משותפת. אל תפחדו מהמתכונים, פשוט היכנסו למטבח ותתחילו לבשל.
עוד עליי >