מתכון לסופגניות שמרים כמו של פעם
למתכון >
חנוכה תמיד זורק אותי ישר לריחות של מטבח חם. שמן שנרעש לאט, מחבת שמזמינה אליה עוד כף בצק, ותבלינים שמזכירים זיכרונות ילדות. בכל שנה מחדש אני מוצאת את עצמי מחפשת מתכונים לחנוכה שעושים טוב לנשמה. כאלה שמחזירים אותי למקומות שהאור בהם היה פשוט ונעים. אז אספתי כאן עבורכם את כל המתכונים לחנוכה שאני הכי אוהבת, במקום אחד, חמים ומזמין, כמו שולחן משפחתי שמתחיל להתמלא בצלילים ובריחות.
החג הזה הוא חג של שמן, אור ושמחה, אבל מעל הכל הוא חג של מפגש. סביב מחבת לוהטת, סביב בצק שנח כמה דקות ונהיה רך כמו ענן, סביב חיוך קטן של ילד שמחכה ללביבה הראשונה. מתכונים לחנוכה מחזיקים את כל הרגעים הקטנים האלה, ומרגישים כמו בית.
נתחיל בלביבות. מהקלאסיות שבתפוחי האדמה עם הקראסט הזהוב שאי אפשר לעמוד בפניו, ועד לביבות קינואה קלילות ומלאות חלבון. יש גם לביבות אסיאתיות עם טוויסט, וגם לביבות שילדים ממש אוהבים עם תירס מתוק שמקפיץ כל ביס. כל לביבה כאן היא עולם קטן של טעמים, וכל אחת מהן לוקחת את המסורת צעד קדימה, בדרך שתמיד מרגישה נכונה וטבעית.
ומעבר ללביבות, יש את החלק שאני הכי אוהבת בחג: הסופגניות. זה החלק של המתכונים לחנוכה שבו המטבח מתמלא בריח שקשה להסביר במילים. תמצאו כאן סופגניות קלאסיות אווריריות עם אבקת סוכר רכה, לצד סופגניות קטוגניות למי שמעדיף. יש גם את הסופגניות הפרסיות האהובות שלי, גולאם ג’אמון, עם הסירופ החם שחודר אל תוך הבצק ונותן ביס שהוא גם מתוק וגם נוסטלגי. ובין כל אלה תמצאו מריטוצו רך כמו חלום, דונאטס צבעוניים שהילדים עפים עליהם, ופפנאש חמים שמרגיש כמו חיבוק.
כל מתכון כאן עבר את הידיים שלי, התבשל לאט, טעם עוד כפית, התנסה בעוד גרסה, עד שהגיע לנקודה המדויקת שבה הוא מרגיש לי נכון. המתכונים לחנוכה שאני משתפת אתכם בהם הם לא רק רשימות של מצרכים. הם רגעים. ריחות. חוויות של חורף. הם אלו שמביאים אור לשולחן ברגע שהנר נדלק.
אני מזמינה אתכם להיכנס למטבח עם לב פתוח ולהתנסות. לערבב, לטעום, לתת לילדים להשתתף, להכתים קצת את השיש ולצחוק על זה אחר כך. חנוכה הוא חג שמבקש שנעצור לרגע ונבחר באור הפשוט. והאור הזה, בעיניי, נמצא בתוך סיר שמן חם ובצלחת שאנשים אוהבים מתאספים סביבה.
מאחלת לכם חג מלא אור, חום ושפע של טעמים. שתיהנו מכל ביס, שתמצאו מתכון אחד חדש להתאהב בו, ושכל המתכונים לחנוכה כאן יאירו לכם את המטבח ואת הלב.
קטגוריות: מתכונים, מתכונים לחנוכה
תיוגים: לביבות לחנוכה, סופגניות לחנוכה
במהלך חיי עברתי תהליך ארוך ומרתק של סקרנות ושייכות קולינרית. נולדתי למטבח הפרסי, חציתי את האוכל הישראלי ואת דרכי המשכתי בניו יורק, שם למדתי בבית ספר לבישול צרפתי. עבדתי בשלל מסעדות שעסקו בעיקר בחומרי גלם יקרים והתוודעתי למגוון מטבחים. מהאסייתי ועד הרומני, מהספרדי דרך היווני, מכולם שאבתי טעמים, אהבות וטיפול שונה בחומרי הגלם. אכלתי במסעדות עטורות כוכבים והתפעלתי מגאונותם של שפים מפורסמים. אבל בסוף, כמו בכל סוף, התעייפתי, והגעתי אל מה שנכון לי, אל השקט של סירי התבשילים, אל הממולאים, אל ריחות שמזכירים לי את הבית שלי. כולי תקווה שגם לכם הסירים האלה ימלאו את הבית בשמחה ובהתכנסות משותפת. אל תפחדו מהמתכונים, פשוט היכנסו למטבח ותתחילו לבשל.
עוד עליי >
ספר מטבח אישי של רותם ליברזוןמטבח אישי ₪150.00
מידע נוסף
ספר מטבח פרסי של רותם ליברזון מטבח פרסי ₪150.00
מידע נוסף